Hvordan laver man en video til undervisning?

børn ser video

Få hjælp til din videoproduktion?

Man kan lære mange ting selv, men det er ikke altid man kan være specilist. Det kan ofte være en god ide, at få dygtige proffesionelle til at løse din opgave. Det kan vi i Vita Films.

LÆR MERE

Der er flere måder, man kan lave en undervisningsvideo på, afhængigt af, hvilke værktøjer og ressourcer man har til rådighed. Her er et par trin, du kan følge for at lave en grundlæggende undervisningsvideo:

  1. Start med at beslutte, hvilket emne du vil undervise om i din video, og lav en plan for, hvad du vil dække i videoen. Det kan være en god idé at lave en skriftlig storyboard eller en liste over de forskellige punkter, du vil gennemgå i din video.
  2. Vælg et sted, hvor du kan optage din video. Det kan være et stille rum i dit hjem eller et lokale på din skole eller dit arbejde. Sørg for, at der er godt lys, og at der ikke er for mange forstyrrende elementer i baggrunden.
  3. Brug en webcam eller et digitalt kamera til at optage din video. Du kan også vælge at optage lyd separat med en mikrofon. Det er en god idé at øve sig lidt på at optage videoen, inden du starter med at optage den endelige version.
  4. Rediger din video med et videoredigeringsprogram. Der findes mange forskellige programmer, både gratis og betalte, som du kan bruge til at redigere din video. Du kan f.eks. bruge programmet iMovie til Mac eller Windows Movie Maker til Windows. Du kan se mere omkring videoredigering her.
  5. Tilføj eventuelt tekst eller lydkommentarer til din video for at gøre den lettere at forstå. Du kan også tilføje musik eller andre lydeffekter for at gøre videoen mere interessant.
  6. Gem din video i et format, der er let at dele. De fleste videoredigeringsprogrammer giver dig mulighed for at eksportere din video til en række forskellige formater, herunder MP4, AVI og MOV.
  7. Del din video på en video-delingstjeneste som YouTube, Vimeo eller Wistia. På den måde kan dine elever eller studerende se og gense din video, når de har brug for det.

Husk, at der er ingen facitliste for, hvordan man laver en undervisningsvideo. Du kan prøve forskellige metoder og teknikker, og finde den stil og tilgang, der fungerer bedst for dig og dine elever.

Få Vita Films til at producere din undervisningsvideo her.